KLIMATALARMISMEN VEDERLÄGGES

Gästbloggare, Mats Persson

Sollentuna 2017-01-27

Öppet brev

Till:                      Klimatkännaren, författaren Ola Wong                                                                                              

Svenska Dagbladet

Från:                   Ingenjören Mats Persson

Politiskt obunden, påläst om klimatet

Ang. artikeln: Dags att återupprätta klimatexperterna? I SvD 2017-01-27

Hej Ola!

Jag läste din artikel i morse och blev ganska orolig. Innan jag går in på det, lite bakgrund om mig själv.

För drygt ett år sedan hade jag antagligen svalt din artikel med hull och hår. Men jag ville veta mer fakta och förstå hur eventuell växthuseffekt fungerade och började därför rota fram vetenskapliga böcker och rapporter. Min bakgrund gör att jag har tillräckliga naturvetenskapliga kunskaper för att kunna tillgodogöra mig forskningsmaterial och vetenskapliga debatter. Dessutom har jag läggningen att inte acceptera lösa påståenden, inga ”post truth”, inga alternativa fakta duger, jag vill förstå. Rotandet blev mer intressant och spännande än jag hade kunnat drömma om.

Det jag fann var att FN/IPCC är en helt politiserad organisation som vilar på ytterst tvivelaktig vetenskaplig grund. Om vi startar med Al Gores film. Den vilade på ett påstående om/en bild av klimathistorien och framtiden – den så kallade hockeyklubban –  som var helt konstruerad och påhittad för att visa att den uppsatta hypotesen var sann. Efter kraftiga protester från ett antal forskare blev IPCC tvungen att dra tillbaks den falska historieskrivningen. Här en bild av Manns berömda hockeyklubba.

hockeyklubban

Här handlar det om historieförfalskning vilket IPCC har sysslat med i många frågor. Al Gore byggde sina katastrofscenarier på denna bild av verkligheten. Inget av det han förutspådde har inträffat. Fakta om isbildning, glaciärer och havsnivåer finns på www.climate4you.com .

Här kommer nästa felaktiga påstående. Kärnan i IPCC:s hypotes är att koldioxiden fungerar som växthusgas och orsakar höjning av jordens medeltemperatur. Men så ser inte verkligheten ut. Studera kurvorna nedan.

co2-och-havstemperaturen

12-month change of global atmospheric CO2 concentration (Mauna Loa; green), global sea surface temperature (HadSST3; blue) and global surface air temperature (HadCRUT4; red dotted). All graphs are showing monthly values of DIFF12, the difference between the average of the last 12 month and the average for the previous 12 months for each data series.

Den gröna kurvan visar koldioxidhalten i atmosfären enligt Maona Loa mätningarna. Den blå kurvan visar vattentemperaturen i havens ytvatten. De höga topparna är El Niño effekter som kommer ibland starkare ibland lite svagare. Det finns flera fenomen sammanlagrade i kurvorna men det leder för långt att gå in på här. Vad vi kan konstatera mycket tydligt är att uppvärmningen av haven kommer ca ett år innan CO2-toppar, inte omvänt. Vad beror detta på? Jo största/helt dominerande CO2- förrådet finns i haven. När vattnet värms avger haven CO2 till atmosfären, men med en viss fördröjning p.g.a. den kinetiska process som sköter CO2-balansen mellan hav och atmosfär. Uppvärmning av djupare delar av havet ger också fördröjning. Alltså, det är inte CO2 som genererar uppvärmningen utan det omvända.

I de tidiga IPCC-rapporterna var de så fräcka att de försköt tidsaxeln på CO2-kurvan i förhållande till temperaturmätningarna. En ren förfalskning alltså. Så småningom lyckades vetenskapsmän få detta ändrat och numer är kurvorna ovan officiellt material även för IPCC.

Detta är bara två exempel på falsarier. Forskare påstår att det finns minst 20 liknande jippon införda för att det ska stämma med den ursprungliga hypotesen.

Vidare kan vi konstatera att alla de 70 prognoskurvor som utarbetats inom IPCC har falsifierats av verkligheten själv. Jag använder termen falsifiera därför att, i empirisk vetenskap kan man inte bevisa att en hypotes är sann. Det viktigaste sättet att öka kunskap är att falsifiera hypoteser med t.ex. experiment eller observationer av verkligheten. Prognoserna kunde inte ens förutsäga den utplaning av uppvärmningen som inträffade efter 1997. Från 1997 till 2014 har vi inte haft någon nämnvärd höjning av temperaturen. Bortsett då från en kraftig El Niño 2015/2016 som nu håller på att klinga av och ersättas av en El Niña. Men ingen notis har setts om att prognoserna är felaktiga.

Temperature quality class 1: Lower troposphere temperature from satellites, updated to December 2016

temperaturkurva-20171231

I förbigående kan vi konstatera den största missen de gjort i prognoserna är att inte kalkylera med vattenångan och molnbildningen i atmosfären. Vattenånga är en känd och rikligt förekommande växthusgas. De har heller inte tagit med variationerna i solaktiviteten som är den verkliga faktorn som styr uppvärmning av haven.

Massor med forskningsmaterial finns tillgängligt som visar på svagheter och direkta lögner i IPCC:s utsagor om klimatet. IPCC är den verkliga källan till ”post truth” material. Men det krävs mod av en journalist att nu våga analysera och kritisera deras material. De artiklarna är för närvarande inte lättsålda.

Här lite tips om var du kan komma åt mer kunskap om klimatet.

 • Professor Emeritus Gösta Petterssons bok – Falskt alarm – är en utmärkt lärobok. Han har på ett föredömligt och lättläst sätt sammanställt var vetenskapen står idag. Finns för gratis nedladdning på nätet falskt-alarm.se
 • Webbsiten climate4you.com innehåller det mesta av världsomspännande klimatdata som finns, om temperaturer, is, snö, vatten, solstrålning, mm. Där finns också förklaringar och nödvändiga resonemang för att förstå. Alla mätresultat uppdateras varje månad. Siten driv av ett norskt klimatforskningsteam.
 • Framlidne polarforskaren Dr Fred Goldberg har filmat sin klimatföreläsning och den finns tillgänglig både på engelska och svenska. Den engelska är bättre filmad än den svenska annars samma grundmaterial. Svensk version http://www.cooltv.se/video/ar-klimathotet-en-bluff , engelsk version https://www.youtube.com/watch?v=XEcnJFTxQcU

Så tillbaks till din artikel. Jag vill uppmana dig att lämna principen ”guilt by association”, även en blind höna kan hitta ett sädeskorn. Det räcker inte med att säga att SD eller Trump har sagt något så är det automatiskt fel. Alla skulle må bättre av om vi höll oss till verkliga fakta. Och om vi spekulerar, att då uppge att det är spekulation eller förväntningar på grund av det och det.

Ett stort antal forskare misstänker att vi nu har nått maximum av jordens uppvärmningsfas. En uppvärmning som pågått sedan senaste Lilla Istid, som inträffade 1840 till 1910. De finner det troligt att vi nu sakta är på väg mot en ny Liten Istid. En kvinnlig rysk forskare menar att det kan inträffa så nära som 2020 till 2050. Den aktuella nedkylningen av Asien, östra Europa och norra Afrika – http://klimatsans.com/2017/01/23/sno-i-sahara-arabien/ – kan vara ett tecken på att en kallare period är på väg. Vi har i Norden haft kraftigt växlande väder beroende på om ”vädret” kommer från öster eller väster. Nordkalotten väster om oss är kraftigt uppvärmd av El Niño och havsströmmen PDO som drar upp varmt havsvatten från stilla vid ekvatorn och som pressas genom Beringssund. Däremot öster om oss har fartygen fryst inne i Nordostpassagen. http://klimatsans.com/aktuellt-4/ . Det blir spännande att följa de månatliga uppdateringarna av jordens temperatur på www.climate4you.com .

Behöver du hjälp att tolka rapporterna så står jag gärna till tjänst.

Till sist, ställ dig frågan om du känner till att någon av IPCC:s förutspådda katastrofscenarier har inträffat i verkligheten.

Mats Persson

Annonser

65- årig jägare och pensionär som söker hitta något vettigt svar på den rovdjurscirkus som råder i Sverige från beslutsfattare till miljöaktivister.

Publicerat i Uncategorized
One comment on “KLIMATALARMISMEN VEDERLÄGGES
 1. Josef Boberg skriver:

  Att mänsklighetens fåtaliga ”korn” utsläpp av CO2

  – relativt den ”oändliga” CO2-mängd som är i rörelse i myllan, haven, atmosfären, floran, faunan osv http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/23/co2-fragan – i någon avgörande grad skulle kunna förändra klimatet till varmare är en ren bluff.

  Det är helt enkelt ett påhitt – som de 13 globala oligarkerna http://thegreaterpicture.com/sv/illuminati.html = finansfamiljerna http://www.theforbiddenknowledge.com/hardtruth/the_satanic_bloodlines.htm och deras medlöpare https://sv.wikipedia.org/wiki/Medl%C3%B6pare – som övergripande har styrt = vanstyrt världen ekonomiskt = politiskt sedan mer än 100 år tillbaka – tjänar multum med slantar på. Thats it – eller ?

  Om hur Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna i världens länder – kan göra något åt oligarkernas vanstyre av världen – på min blogg under rubriken: ”LUFT ATT ANDAS OCH SUVERÄNA PENGAR ATT BRUKA FINNS DET I ÖVERFLÖD AV – ELLER ?” https://josefboberg.wordpress.com/2015/02/17/luft-att-andas-och-pengar-att-bruka-finns-det-i-overflod-av/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: